Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2012/2013 - 4. kolo Ligové soutěže VOŠS

Souhrn z prvních 4.kola Ligové soutěže družstev VOŠS

4. ligové kolo – I. liga

NewBatalion I+H team Hořice „B“

ve 4. kole přivítal na domácích terčích hráče ze Skořenic (Brandejs, Pups, Fajmon, Mňuk). Tedy hráče všude z okolí, sdružující se však ve Skořenicích pod dohledem nekompromisního vedoucího týmu i místní hospody Aleše Kužmy. Ve vesničce, kterou můžeme s menší nadsázkou nazvat šipkařskou Mekkou regionu. Tak tenhle výběr zavítal v sobotu k nám do Hořic. Z důvodu nejrůznějších akcí, konaných právě v sobotním odpoledni, jsem kluky požádal o posunutí začátku zápasu na 12 hodinu. Bez nejmenších problémů jsme se dohodli a tak zápas „prošpikovaný“ legrací mohl začít o dvě hodinky dříve. Hosté se po celou dobu zápasu chovali jako praví profesionálové, i když se zápas nevyvíjel podle jejich přání. Tedy začal pro ně slibně. Hosté vedli 0-2 a jejich tradiční vítězný pokřik „Quoa“ měl zpočátku navrch nad naším tradičním „Jabanem…“ Díky těmto pokřikům a skvělé náladě byli hosté zanedlouho překřtěni na „kury domácí“, „drobné domácí mazlíčky“ apod. Nejhlučnější „slepicí“ se nakonec stal Lukáš Pups (všichni ho známe spíše jako Lukyho či Pupena), který si dokonce vysloužil osobní přezdívku „HusoLabuť krátko-krká…“ Hostující kapitán Aleš Brandejs si již během zápasu uvědomoval, že k nám pro body nepřijeli a tak si již v polovině zápasu začal hledat únikovou díru. Nehledal dlouho, prakticky okamžitě se zamilovat do naší dřevěné lavice, respektive do jednoho ze suků, který pak celou druhou polovinu zápasu doslova zaklínal, aby vypadl. Dodnes jsme se nikdo nedozvěděli proč…??? A když se začal podivovat nad tím, jak nám „opadala ze zdí omítka“ a hlavně „že ten pískovec pod ní je rovnou perfektně vyjehličkován…“ bylo mě jasné, že nemůžeme prohrát…! Hosté sice bojovali do poslední naděje, ale tu jim v 15. zápase definitivně sebral střídající „žolík“ Martin Pospa, když urval 10. bod!

Na závěr bych rád poděkoval všem aktérům zápasu za příkladnou reprezentaci svých oddílů, za přístup k zápasům (i když se hrálo v uvolněné atmosféře) a za předvedené výkony – po vzoru podobné ankety, která dříve probíhala v jednom humoristickém časopise…(SORRY)…líbila se mi a tak ji, když bude třeba, občas použiji i zde – uděluji všem zúčastněným za výše jmenované hodnoty titul „SLADKÁ PRDELKA“. Je to dosud nejvyšší ocenění udělované za zápas ligového kola. (Tento kladný titul má samozřejmě i svého záporného kolegu, kterého bohužel za toto kolo budu nucen také udělit. Komu, to se dozvíte při dalším pozorném čtení…).

Zvláštní poděkování musím vyslovit Jirkovi Lieserovi, který ač ponechán napospas jedním z našich „rádoby nových spoluhráčů“, nelenil, z místa původního srazu si došel pro svoje auto a na zápas na poslední chvíli přece jen dorazil. Zato zmíněný „kolega“ si svým „tfuj-tajbl“ nezodpovědným chováním vysloužil okamžité vyškrtnutí ze soupisky, ač ještě ani jednou nenastoupil. Takovéhle jednání mě neskutečně uráží a takový hráč nemá u nás co dělat. Jmenovat ho nebudu, to mi za to nestojí.

Kéž by všechna utkání, nebo alespoň jejich většina, probíhala v podobném duchu. To je potom radost někam jezdit a šipkama se opravdu pobavit. Za domácí nastoupili: Luboš Rygl (střídán Martinem Pospíšilem), Jirka Lieser, Dan Flégl a Ruda Chmelík. Na střídání byl ještě připraven Michal „Dědek“ Adamec. Všem Díky.

NEWBATALION I+H TEAM HC „B“ : ŠK SKOŘENICE 11/8

Vývoj scóre (0-2, 3-2, 3-3, 6-3, 6-4, 9-4, 9-5, 10-5, 10-8, 11-8)

Dosud neporažený tým jaroměřských Piraní zajížděl v tomto kole k vítězi loňského ročníku RSK. Pro domácí to byl zápas o to těžší, že se zrovna nenacházejí v úplné herní pohodě a navíc proti rozjetým Piraním se sebevědomí získává velmi těžko. A to se v tomto zápase, bohužel pro domácí, potvrdilo. Opět ne zcela ideální sestava domácích (Radlinger-nezískal v 6-ti zápasech ani bod!!, Dastych, Hynek, Brkl, střídající Pavel) nedokázala odolávat drtivému tlaku hostujícího „mládí“ (Krejčí,Kvapil,Doležal, Macsali) od samého začátku zápasu. Hosté si vypracovali 4 bodový náskok a ten do konce zápasu již jen navyšovali na konečných 6-13. Vývoj scóre(0-3, 1-3, 1-5, 2-5, 2-6, 3-6, 3-8, 4-8, 4-11, 5-11, 5-12, 6-12, 6-13).

Podobně jednoznačný úvod zápasu předvedly Rychlý šípy Lodín (Švorc, Záruba, Šprinc, Beránek F., Flégl Martin) proti Novoveským Čuňatům (Číž, Čonka, Doležal, Hadač). Jak se zdá, RŠ se pomalu s příchodem tradičních opor zvedají a začínají svým soupeřům uštědřovat vysoké nářezy. Momentálně jsou třetí. Naopak oslabení hosté po pěkném vstupu do sezóny již jen tabulkou klesají a vlastně již stihli doklesat na samé dno. (6-0, 6-1, 7-1, 7-2, 10-2, 10-4, 11-4, 11-5, 14-5).

Závažnost situace naopak pochopili v Okawangu Jaroměř. Po třech porážkách byli konečně na ligové kolbiště dotlačeni místní „rytíři - zachránci“ (Klika, Mašek, Talavášek, Melichar, střídající Vaisar) a tak jedinou otázkou bylo konečné skóre. Stejně jako v předešlých dvou zápasech se domácí rychle ujali vedení 5-1 a to již pouze navyšovali. Otloukánky se tentokrát stali hráči SK Tacl Letohrad (Prokop, Doleček, Gering, Tschöpa, a střídající Mikyska, Katzer, Bolehovský). Byla to jejich první prohra v soutěži za 3 body a hned dosti tvrdá. ( 5-1, 5-2, 7-2, 7-4, 14-4, 14-5),

To prohra našlápnutých Tsunami Hořice (Pokorný, Čeřovský, Pěnkava, Patočka, střídal Žampa) doma se Satany z Betléma (zvláště když opět hráli bez svých dvou největších hvězd ((Pospíšil, Sedláček)) a dokonce i bez Leoše Kubečka) se mi zdá poněkud překvapivou. Domácí tým, povzbuzený výhrami ze začátku soutěže, tentokrát velmi zklamal proti silně oslabenému soupeři Satanů (Chráska, Hofman, Kubečková, Vítek). Hosté se zpočátku zápasu dostali do 2 bodového vedení a tento náskok si drželi vlastně až do konce. Domácí dokázali vždy maximálně vyrovnat, do vedení se však ani jednou během zápasu nedostali. (0-2, 2-2, 2-4, 4-4, 4-7, 7-7, 7-8, 8-8, 8-11), Satani se tímto vítězstvím na Tsunami bodově dotáhli a protože zezadu útočí už i tým ze Skořenic a Okawango se rovněž herně zvedá,myslím, že boje budou stále těžší a těžší. No těšme se na to.

4. ligové kolo - II.liga

Babinec team Hořice

Z KUKSUKLAN KUKS vs. BABINEC TEAM HOŘICE 16-3

(0-2, 2-2, 2-3, ----- 16-3 !!!)

Bělský Gumy hrály doma proti Rebelům XXXL a tým ze Suché u Nechanic domácím uštědřil porážku 5-14. Hodně dlouho se zde čekalo na el. proud, který byl zapojen až dlouho po stanoveném začátku zápasu. Jak je vidět, hostům to nevadilo a tak si z BĚLÉ odvážejí cennou výhru. Bohužel více Vám o tomto zápase nemohu sdělit, protože zápis, který mi od Gum došel, se nedá bez „šifrovacího stroje Enigma“ rozkódovat a tak snad příště.

To zápis i zápas Kára teamu (Novotný, Kovalčík, Korelus, Cimfe, Veit, Miková) proti Piraním z Rybníčku „B“ (Felbr, Janeček, Jakl, Rudelová, Jakubský) je poměrně jasný, i když v závěru se jasné vedení domácích „scvrklo“ na pouhé dva body, když za stavu 9-7 desátý bod pro domácí urval Korelus. (4-0, 6-1, 7-2, 7-4, 8-5, 8-7, 10-7, 10-9)

Tahanice o každý bod byla k vidění v Chyjicích, kde si domácí Voštěp (Topalovský Georgij a Jan, Nanáčik, Šabat) nic nedaroval se soupeřem z Jaroměře – Lexa teamem ( Šedivec, Richter, Erban, Baloun, Faltus, Holeček). Domácí sice pořád v zápase vedli nebo remizovali, ale až do stavu 9-8 se museli o výhru bát. Za tohoto stavu rozhodl Nanáčik a zajistil v zápase proti Holečkovi rozhodující 10 bod. ( 2-0, 2-2, 3-3, 4-4, 8-4, 8-7, 9-7, 9-8, 11-8).

NA TÉTO ADRESE MŮŽETE PŘISPÍVAT SVÝMI POSTŘEHY Z LIGOVÝCH I JINÝCH ŠIPKOVÝCH ZÁPASŮ:

ALES.SIPKY@SEZNAM.CZ

Autor: AHP