Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2012/2013 - 1. - 3. kolo Ligové soutěže VOŠS

Souhrn z prvních tří kol Ligové soutěže družstev VOŠS

1.- 3. ligové kolo – I. liga

NewBatalion I+H team Hořice „B“

během prvních třech kol dvakrát zajížděl k venkovnímu zápasu a jednou bojoval doma. Bilance z těchto zápasů je mírně pozitivní. Jedna zbytečná prohra skoro nejsilnějšího výběru I+H teamu na Piraních, zaviněná totální neschopností trefit dabla!!! Jedno vítězství za 3 body se Satany z Betléma, když doslova „hrobníkovi (v tomto případě Dádovi Chrástovi) z lopaty“ utekl Pavel Patočka a vyhrál ztracený zápas za stavu 3-5, snížil na 4-5, když v každém legu prohrával o více než 200 bodů proti zavírání Dády Chrásky. Odstartoval tím šňůru domácích bodů, která se zastavila až při scóre 11-5!!! Hvězdou domácího zápasu se přesto stal jiný „debutant“ v dresu domácích – Ruda Chmelík se svým 100% bodovým ziskem. A konečně zápas třetího kola a jedno vítězství v prodloužení. A to vítězství velmi cenné, protože se zrodilo na půdě SK Tacl Letohrad – toho času 2. týmu tabulky. Hosté ve velmi provizorní, zato bojovné sestavě (Adamec,Chmelík,Lieser,Pour) borců z I+H, kteří nechali padnout prapor svého týmu do bahna zmaru při neúčasti mnoha ostatních členů týmu……těmto statečným srdcařům, co se nesklonili před nepřízní osudu, patří ohromný obdiv a dík za předvedenou hru a konečný výsledek pro tým hostí…

1.kolo PIRANĚ Z RYBNÍČKU : NEWBATALION I+H TEAM HC „B“ 11/8

Vývoj scóre (0-1,2-1,3-3,6-3,6-5,8-5,8-7,11-7,11-8)

2.kolo NEWBATALION I+H TEAM HC „B“ : SATANI Z BETLÉMA 12/7

(1-0,1-2,2-3,3-3,3-5,11-5,11-6,12-6,12-7)

3.kolo SK TACL LETOHRAD : NEWBATALION I+H TEAM HC „B“ 9-10 PP

(1-1,2-2,2-4,5-4,5-5,7-5,7-8,9-8,9-9, 9-10pp)

Již od prvního kola nově rozdělené ligové soutěže družstev VOŠS je jasné, že o překvapivé výsledky není a nebude nouze. A to jak v 1. tak i ve 2. lize. A řekl bych, že stoupla i atraktivita a prestiž celé soutěže.

Při pohledu na současnou I. ligovou tabulku musí být i nezasvěceným jasné, že loňský finalista nacházející se momentálně na posledním místě s nula bodů na kontě je tam asi omylem…! Stejně jako loňský vítěz - RSK Rybná, dnes RSK Darts Team se 3-mi body, ale dvěma krutými porážkami na kontě, doslova kulhají spodními patry tabulky. A to je bohužel tak, když Ti nejlepší „žoldáci“ v jednotlivých týmech vypouštějí začátek sezóny…

Nejlépe a nejvíc se zatím vyplácejí „nájemní vrazi“ Piraním z Rybníčku. Ještě neokusili hořkost porážky a proto momentálně vévodí prvoligové tabulce. Sílu těchto „studenokrevných dravců“ z Jaroměře postupně okusili týmy I+H teamu Hořice „B“ (výsledek a vývoj utkání je popsán viz výše), ve 2. kole si „rybky“ poradili poměrem 10-9 s loňským finalistou Okawangem. Několik bývalých hráčů 1. týmu Piraní záhy pochopilo, že si v těžké konkurenci letos „nepíchnou“ a tak ještě před uzavřením soupisek emigrovali do méně nabitého akvária „B“ týmu.

RŠ Lodín naopak do sezóny nevstoupili nijak oslnivě a po dvou prohrách (s Tsunami 9-10, s ŠK Skořenice 9-10 p.p.) musely konečně zabrat a na půdě trápících se RSK dokazaly zvítězit 12-7.

Dalším překvapením, bohužel pro ně samotné určitě nemilým, jsou výkony Okawanga Jaroměř. Tři prohry v řadě jsou nehodny druhého týmu loňského finále, ale domnívám se, že již v dalším kole bude sestava týmu okolo Zdendy Vaisara úplně odlišná od těch dosavadních.

Naopak SK Tacl Letohrad si v prvních 3 kolech vedl poměrně slušně a průběžné druhé místo je toho důkazem. Je ovšem otázkou jak dlouho jim bude kouzlo v letošní nadmíru vyrovnané soutěži fungovat.

Stejně jako třetí místo Tsunami Batalion Hořice je pro mnohé překvapením. Ovšem když se podíváme na jejich soupisku, tak pokud se sejdou v plné sestavě (Patočka Jiří,Pokorný Jaromír,Pěnkava Zdeněk,Čeřovský Jarda atd…), bude těžké je porážet, a to i přes to, že jedna z jejich opor (Luboš Rygl) přestoupil do I+H teamu Hc „B“. Na druhou stranu zase místo něho mají navrátivší se legendu Zdeňka Beka.

O problémech RSK již byla úryvkovitě řeč. Ovšem zde je jen otázkou, kdy budou povoláni do zbraně jejich dosud spící „blanenští rytíři“, kteří pro RSK vloni celou ligu vyhráli. Pak vše bude vypadat jinak. Je ovšem otázkou, co je pro ně letos prioritou?

Satani z Betléma jsou na tom vlastně stejně. Pokud se na zápas dostaví jejich nejúdernější dvojice („Pospa“ a „Karel Zlej“) a třeba i opakovaně - tak se jejich šance na postup do finálového turnaje prudce zvýší…

To Novočeský Čuňata makají se vším arzenálem, co na soupisce mají, ale zatím to stačilo pouze na jediné vítězství v prvním kole právě na Satanech.

A konečně tým šipkařských nadšenců ze Skořenic. Na výhru v prodloužení v Lodíně dokázali borci ze Skořenic navázat výhrou doma právě nad Čuňaty a stoupají nenápadně tabulkou vzůru.

1. – 3. ligové kolo - II.liga

Babinec team Hořice

zahájil sezónu bohužel v duchu let předešlých…V 1. kole proběhlo hořické derby s nováčkem soutěže z Rodea baru, v kole druhém zajížděla děvčata k jednomu z favoritů soutěže – do Chyjic – a v kole třetím přivítaly dámy Kára team Růžovku. Premiérové body se ani v jednom ze zápasů děvčatům získat nepodařilo, ale všichni věříme dál…

1.kolo BABINEC HOŘICE : RODEO TEAM HOŘICE 7/12

Vývoj scóre (1-0,1-1,1-2,2-2,3-2,3-5,4-5,4-6,5-6,5-7,6-7,6-8,7-8,7-12)

2.kolo ŠK VOŠTĚP CHYJICE : BABINEC HOŘICE 15/4

(1-0,1-1, 4-1, 4-3, 6-3, 6-4, 15-4)

3.kolo BABINEC HOŘICE : KÁRA TEAM HOŘICE 4/15

(0-5, 1-5, 1-9, 2-9, 2-12, 4-12, 4-15)

Při pohledu na tabulku 2. ligy se již po 3. kole dá odhadnout, kdo bude bojovat o příčky nejvyšší. Jedinou prohru zatím na kontě mají Kára, Bělský Gumy a Voštěp. Avšak dosud bez porážky jsou týmy Z Kuksuklanu Kuks a Lexa Jaroměř. Zvláště silný se zdá být velmi posílený tým z Kuksu, který se svým impozantním scóre 32-6 nevede tabulku pouze díky volnému termínu hned zkraje soutěže. Již od příštího kola se budeme věnovat jednotlivým zápasům podrobněji a proto bych Vás chtěl poprosit, aby jste dbali na včasné odesílání ligových zápisů. Jedině podle nich Vám totiž mohu zprostředkovat podrobný vývoj scóre v jednotlivých zápasech, jednotlivá střídání apod.

Takže u hodnocení a rozborů (možná i s Vašimi postřehy…) zápasů 4. kola se nashledanou těší Ája H. Pour

NA TÉTO ADRESE MŮŽETE PŘISPÍVAT SVÝMI POSTŘEHY Z LIGOVÝCH I JINÝCH ŠIPKOVÝCH ZÁPASŮ:

ALES.SIPKY@SEZNAM.CZ

Autor: AHP