Hlavní strana FACEBOOK Poháry Hořice

Sezóna 2011/2012 - 11. kolo Ligové soutěže VOŠS

ZA DLOUHOU PAUZU SE OMLOUVÁM, NĚJAK NEBYLO V MÝCH SILÁCH DOSTAT SE KE PSANÍ, I KDYŽ NOUZE O PODNĚTY NEBO ZAJÍMAVÉ VÝSLEDKY URČITĚ NEBYLA. JEDENÁCTÉ KOLO OD TĚCH DALŠÍCH DVOU DLUŽNÝCH ODDĚLÍM, PROTOŽE SE JEDNÁ O POSLEDNÍ KOLO PODZIMNÍ ČÁSTI SOUTĚŽE. DALŠÍM DVĚMA KOLŮM (ODVETNÉ ZÁPASY-JARNÍ ČÁST SOUTĚŽE) SE BUDU VĚNOVAT V ČLÁNKU NÁSLEDUJÍCÍM.

11. ligové kolo-skupina „A“

NewBatalion I+H team Hořice „B“

v posledním podzimním kole hostoval u Piraní v Jaroměři a musel o své body zabojovat. Což se ovšem čekalo. Ambiciózní celek Piraní „A“ kousal a rval se o svou kořist od prvních zápasů. To nejlepší, co domácí soupiska pro podzimní část nabízela (pro jaro se „hejno rybiček z Rybníčku“ posílilo), začalo tažení za body úspěšně. Ne úplně nejsilnější sestava hostí (Myška, Lieser, Pospa Martin, Pour) na začátku zápasu dokonce třikrát prohrávala! (1-0, 2-1 a 3-2) Kdo je však na soupisce I+H teamu slabším hráčem??? Těžké hledání. Zkušenosti z těžkých zápasů minulosti se ukázaly záhy. Sice se nám hrubě nedařilo, přesto jsme důležité zápasy dokázali (většinou 2-1) vyhrávat a tak se brzy scóre otočilo v náš prospěch: 5-10 ! Lehký zápas to určitě nebyl. Protože se nám od začátku utkání nedařilo prakticky nic („slejzání, přípravy ani dably) o to cennější toto vítězství je. Ukázalo morálku našeho týmu v zápase, kdy je soupeř lepší, přesto nevyhraje…

PIRANĚ Z RYBNÍČKU JAROMĚŘ „A“

vs.

NEW BATALION I+H TEAM HC „B“: 8-11

Babinec team Hořice

v posledním podzimním kole odpočíval po vyčerpávajících bojích a nabíral tak síly pro boje v jarní části soutěže.

BABINEC NEW BATALION TEAM HOŘICE: VOLNO

Týmové „B-éčko“ Piraní doma změřilo síly se stále se lepšícím týmem DC Kumburk Nová Paka. Domácí sice vedli 2-1, ale bylo to vedení kraťoučké a poslední. Zkušení borci hostí (naposledy v sestavě s odcházející hvězdou týmu – Pavel Pospíšil se upsal Satanům) zápas nejprve nenápadně otočili a pak opanovali: 3-3, 4-4, 4-7, a 5-14 !

„Beránci“ z Bělé u Pecky, pardon- Bělský gumy, přivítaly doma RŠ Lodín a „vlčáci“ z Lodína jim nedali nejmenší šanci na úspěch. Za stavu 1-10 ještě dva body přidali Samek s Holoušem V., tím však ostré náboje domácím došly a konečná výhra 3-16 patří hostům.

Smutnou pravdou je opět fakt, že nemám zápisy z utkání 1) Tsunami Hc vs. Royal Pardubice 7-12 a 2) Z Kuksuklanu Kuks vs. Novoveský Čuňata 8-11. Tak jen výsledky.

11. ligové kolo - skupina „B“

Zpravodajství ze skupiny „B“ tradičně začínám zápasem RSK Rybná. Ono mě totiž nedá skoro žádnou práci. Drže se zlidovělého filmového sloganu: „…co bych dělal…ona dělala…“ musím pouze konstatovat, že „nedělala ONA“, ale opět náš zvláštní zpravodaj pro Čechy a „SkoroMoravu“ Jirka Sehnal. Zde jest „necenzurovaný“ příspěvek k zápasu RSK Rybná vs. Šmoula team:

RSK PŮLMISTREM V LIZE VOŠS

RSK - ŠMOULOVÉ 10 - 9 //BEZ PRODLOUŽENÍ

V dnešním zápase jsme si nepřipouštěli jinou variantu než vítězství. Letos jsou šmoulové oslabeni odchodem několika hráčů k Satanům, stal se tak z nich herně příjemný soupeř . Naše začátky zápasů jsou snad již pověstné. Poslední skutečně přijatelný výsledek byl 4 - 2 pak přišla tradiční rybenská smršť a vedení 10 - 3 . Kapitán píše střídání a to nijak netroškaří střídá celou čtyřku a nastupují nerozehraní náhradníci. Konečný výsledek 10 - 9 bereme s úsměvem, pro nás je rozhodující desáté vítězství a 3 body do tabulky.

Příští týden začíná přestupní termín a jak už někdo profláknul na Pavlači UŠO přechází P.Pospa k Satanům, v Royalu mají též nějaké tajemství atd atd. jen doufám že to posílí ligu stejně jako lonský příchod //PEPY KLIKY a JIŘÍHO SALLYHO TALAVÁŠKA //

V sobotu 21.1. 2012 se hraje v Dřevěnicích u Jičína master vošs doufám v hojnou ůčast hráčů RSK. Za 14dní začíná druhá půlka ligy a doma přivítáme Tacl Letohrad - který nám zatím jako jediný vzal body. Ač jsou kluci kamarádi zkusíme jim to vrátit a udržet naší základnu u Drobka bez porážky. Ať VÁM TO VŠEM LÍTÁ

pro skdartsteam.7x.cz Jirka

V Letohradě U kapříka v zápase Tacl „B“ vs. Chyjický Titáni nebylo pochyb o vítězi od samého začátku zápasu. Domácí se ujali vedení a to až do konce jen zvyšovali až na konečných 15-4.

Podobně jednoznačný zápas odehráli druzí zástupci Letohradu – SK ve Pšánkách proti Rebelům. Za stavu 0-7 „kanára“ odvrátil prvním bodem Martin Balihar. Za stavu 1-17 úspěšným Cricketem zmírnila prohru dvojice Bednářová-Bláha. Zápas, který neměl favorita, se odehrál v Jaroměři na Růžovce. Střetly se místní týmy Kára vs. Lexa. Po počátečním oťukávání (2-2) se role favorita ujala „papírově domácí“ Kára a vedení 6-2 do konce zápasu již nepustila. Výsledkem je výhra domácích 12-7.

Asi největší souboj tohoto kola se očekával ve Skořenicích. Místní ŠK přivítal Okawango Beseda Josefov v zápase o přední místa tabulky skupiny „B“. Domácí však drtivým nástupem sebrali hostům vítr z plachet (7-1 !!) a ani následující statečný boj hostům naději na úspěšný výsledek nepřinesl. Domácí si dovolili dokonce vystřídat prakticky celou základní sestavu a i přesto zvítězili poměrně jasně 13-6.

Šipkám Zdar a nashledanou v jarní části se těší Váš Ája

NA TÉTO ADRESE MŮŽETE PŘISPÍVAT SVÝMI POSTŘEHY Z LIGOVÝCH I JINÝCH ŠIPKOVÝCH ZÁPASŮ:

aLES.SIPKY@SEZNAM.CZ

Autor: AHP